עוף עם שום
8 כרעיים
7 תפוחי אדמה
2 בטטות
1/2 כוס שמן זית
ראש שום
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
3/4 כוס מי ברז
אופן ההכנה :
1. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה והבטטות לקוביות גדולות
2. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומסדרים את העוף ומעל מניחים את הבטטות ובתפוחי אדמה
3. בקערה מערבבים :
1/2 כוס שמן זית
ראש שום
1 כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
מערבבים ומורחים בעזרת מברשת סיליקון את העוף, תפוחי האדמה והבטטות
4. 3/4 כוס מים שופכים בקצה התבנית
5. מכסים בנייר אפיה ונייר כסף
6. מכניסים לתנור בחום 180 מעלות בטורבו למשך שעה וחצי
לאחר מכן מורידים את הנייר כסף והנייר אפיה ואופים עוד 10 דקות להשחמה
בתאבון
אפשר להוסיף 3 ענפי רוזמרין או תימין