עוף ותפוח אדמה בנינגה נעמה קדוש


עוף שלם

4 תפוחי אדמה 

1 כף צילי גרוס 

 1 כף פפריקה 

מלח

פלפל שחור 

3 כפות שמן זית 

2 שיני שום כתוש 


אופן ההכנה:

1. חותכים לרבעים את תפוחי האדמה ומניחים בתבנית 

2. ⁠2. מעל מניחים עוף שלם 

3. ⁠ מורחים עליו את המרינדה שמכינים בקערה קטנה ומערבבים יחד שמן זית, תבלינים ושום מורחים הטיב על העוף ושמים על תפוחי אדמה 

4. שמים את התבנית בנינגה ושמים על אפיה כשעתיים או עד שהעוף מוכן 

אפשר להכין גם בתנור באפיה בחום 180 מעלות טורבו 


בתאבון