עוף ותפוח אדמה מבושל נעמה קדוש
8 שוקיים או ירכיים
8 תפוחי אדמה
1/2 כוס רוטב סויה
1/2 כוס רוטב צילי מתוק
2 כפות גדושות דבש
מלח
פלפל שחור
1 כוס מים
אופן ההכנה:
1. מחממים סיר ומוסיפים את הסויה, רוטב צ’ילי, דבש מערבבים ומרתיחים מעט את הרוטב , כ 3 דקות
2. מוסיפים את העוף ומטגנים אותו מכל צדדיו עד להזהבה .
3. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות או חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר
יש להוסיף מלח לתפוחי אדמה
4. מוסיפים כוס מים ומרתיחים הכל יחד כ 5 דקות מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי
מידיי פעם אפשר לפתוח את הסיר ולמזוג מהרוטב על העוף ובתפוחי אדמה
טיפ:
אני אוהבת עוף רך ומתפרק..
כדי לקבל עוף מתפרק מבשלים את העוף בנפרד כחצי שעה , מוסיפים חצי כוס מים מרתיחים הכל מנמיכים את האש ורק לאחר חצי שעה תוסיפו את תפוחי האדמה ומוסיפים עוד כ חצי כוס מים ומבשלים יחד.. עוד שעה )