עוף ותפוחי אדמה בסיר

עוף ותפוח אדמה מבושל נעמה קדוש


8 שוקיים או ירכיים

8 תפוחי אדמה 

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס רוטב צילי מתוק

2 כפות גדושות דבש 

מלח 

פלפל שחור 

1 כוס מים 


אופן ההכנה:


1. מחממים סיר ומוסיפים את הסויה, רוטב צ’ילי, דבש  מערבבים ומרתיחים מעט את הרוטב , כ 3 דקות

2. מוסיפים את העוף ומטגנים אותו מכל צדדיו עד להזהבה . 

3. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות או חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר 

יש להוסיף מלח לתפוחי אדמה 

4. מוסיפים כוס מים ומרתיחים הכל יחד כ 5 דקות מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי 

מידיי פעם אפשר לפתוח את הסיר ולמזוג מהרוטב על העוף ובתפוחי אדמה 



טיפ:

אני אוהבת עוף רך ומתפרק..

כדי לקבל עוף מתפרק מבשלים את העוף בנפרד כחצי שעה , מוסיפים חצי כוס מים מרתיחים הכל מנמיכים את האש ורק לאחר חצי שעה תוסיפו את תפוחי האדמה ומוסיפים עוד כ חצי כוס מים ומבשלים יחד.. עוד שעה )