עוף שלם ובטטות

עוף שלם בתנור עם בטטות נעמה קדוש

 1 עוף שלם

 2 בצל פרוס

 2 בטטות פרוסות

 רוטב: 

כף שום כתוש 

2 כפות חרדל דיזון 

מעט שמן זית מלח

 אופן ההכנה : 1. לנקות את העוף ולייבש

 2. לשלוף את הבטטות ולפרוס לפרוסות עבות. 

3. לפרוס את הבצל לפרוסות

 4 . בסיר חסין אש להניח בתחתית בצל 4. את העוף להניח במרכז התבנית 

5. להניח את הבטטות מסביב לעוף 

6. את מרכיבי הרוטב לערבב ולמרות על העוף והבטטות

 7. לכסות את הסיר

 8. לאפות בחום 180 מעלות בטורבו כשעה וחצי

 9. ב15 דקות אחרונות לאפות עד להשחמה .