פרגיות עסיסיות לחג !
נעמה קדוש
1.5 קג פרגיות
1 בצל סגול או לבן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף צילי גרוס
2 כפות דבש
צרור כוסברה
2 כפות שמן זית ( אופציה )
אופן הכנה :
1. מסדרים את הפרגיות בסיר
2. מוסיפים את התבלינים והדבש
3. צולים את הפרגיות באש גבוהה
4. הופכים ומזהיבים מכל צד
5. מפזרים כוסברה קצוצה בנדיבות
6. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשהסיר סגור
7. אין צורך להוסיף מים אבל כדאי לבדוק מידיי פעם שהפרגיות לא נשרפות אם כך יש להוסיף רבע כוס מים בלבד
8. שמן אני לא הוספתי אפשר להוסיף
9. לבשל עד שהפרגיות מתרככות כשעה ורבע
10. בתאבון