רוגעלך שוקולד פרווה

רוגעלך שוקולד נעמה קדוש

1 ק״ג קמח מנופה

2 כפות שמרים יבשים 

6 כפות סוכר

1 כף תמצית וניל( 2 שקיות סוכר וניל)

3 ביצים 

1/4 כף מלח 

3/4 כוס שמן 

2 כוסות מים ( לעיתים צריך להוסיף עוד חצי כוס מים) 

מלית:

2 שוקולד מריר 

1/3 כוס שמן 

4 כפות גדושות קקאו

6 כפות סוכר 

2 כפות שוקולית 


אופן ההכנה: 

בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר , תמצית וניל, ביצים , מלח, 2 כוסות מים ושמן

לשים במהירות נמוכה 

2. בזמן הלישה אם הבצק יבש מוסיפים בהדרגה עוד חצי כוס מים 

3. לשים כ 13 דקות עד לקבלת בצק אלסטי שלא נקרע

4. מכסים בניילון את הבצק ומעבירים למקרר לשעתיים עד 10 שעות 

5. במשטח מקומח מחלקים את הבצק ל 5 כדורים שווים כל כדור מרדדים למלבן גדול 

מורחים על כל מלבן שוקולד רק על מחצית מהמלבן ומקפלים ל2 

( ניתן לרדד שוב בעדינות שהשוקולד לא יצא מהבצק ) ומורחים שוב שוקולד על מחצית מהמלבן ומקפלים לחצי מרדדים מעט 

6. בעזרת גלגלת חותכים למשולשים וכל משולש מגלגלים לצורת קרואסון 

7. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרחק קטן מאוד 

8. כך ממשיכים עם כל הבצק 

9. מתפיחים 10 דקות  מורחים בביצה טרופה ואופים בלום 180 מעלות כ 25 דקות או עד להזהבה מלאה

10. כשמוציאים מהתנור מורחים מעל סירופ סוכר 


קרם שוקולד:

בקערה שמים 200. גרם שוקולד מריר ושמן ממיסים במיקרוגל דקה מוציאים  

מערבבים עד להמסה ומוסיפים את הקקאו, שוקולית וסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית מקררים מעט ומורחים על הבצק 


סירופ סוכר:

1 כוס סוכר

1/2 כוס מים 

1/2 לימון מקולף 

1 שקית סוכר וניל 

מיץ מחצי לימון 

כוס מדידה = 200 מ״ל

שמים הכל בסיר מרתיחים על הגז וכשהסירופ אותח מנמיכים ומבשלים מספר דקות עד שכל הסוכר נמס