סינרול קינמון חמאה נעמה קדוש
מאפה שמרים על בסיס חמאה
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמאים יבשים
4 כפות סוכר
1 סוכר וניל
1/2 כוס שמן
2 כוסות מי ברז( לעיתים צריך להוסיף עד 1/2 כוס מים )
1/4 כפית מלח
3 ביצים
150 גרם חמאה
אופן ההכנה:
1. את כל המצרכים שמים במיקסר מלבד החמאה לשים כ 5 דקות הכל יחד במהירות נמוכה שימו לב לבצק הוא לא אמור להיות יבש
אם הוא יבש תוסיפו מים בהדרגה .. 1/4 כוס כל פעם לא למהר להוסיף כי יש גם חמאה.
2. לאחר 5 דקות יש להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות ולהמשיך לעבד את הבצק עוד כ 7 דקות עד לקבלת בצק נעים לעבודה , מעט דביק
3. מכסים בניילון את הבצק ושמים במקרר להתפחה איטית עד 12 שעות ( אפשר גם פחות , מינימום שעתיים)
4. מחלקים את הבצק ל4 כדורים ופותחים כל כדור למלבן על כל מלבן מורחים ממרח שוקולד
מגלגלים לרולדה מכניסים למקפיא ל15 דקות ולאחר מכן חותכים את הרולדה ל2
מקבלים 2 רצועות , הופכים את הרצועות כלפי מעלה , כך שהמלית עם הפנים למעלה וקלעים לצמה כמו בורג
5.מניחים בנייר אפיה ובתבנית מאורכת
מתפיחים כ 20 דקות
כך ממשיכים עם שאר הבצק
6. מורחים ביצה טרופה
7. אופים כ 25 דקות בחום 180 מעלות בטורבו
8. ניתן למרוח מי סוכר כשהן יוצאות מהתנור
ממרחים:
מלית קינמון-
1/2 כוס סוכר
2 כפות קינמון
מערבבים יחד
ממיסים 50 גרם חמאה מורחים על הבצק שפתחנו למלבן ומפזרים מעל את תערובת הקינמון והסוכר
מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות , כך יצרנו שושנים מניחים בתבנית כשהמליץ כלפי מעלה
מורחים בביצה ואופים 25 דקות
נעמה קדוש