רוזלאך נעמה קדוש
1 קילו קמח מנופה
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כוס שמן זית
3.5 כוסות מי ברז( חד פעמי קר)
חצי כף מלח
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר שמים את הקמח, סוכר , שמרים יבשים, שמן ו3 כוסות מים ומעל המים את המלח
מתחילים לישה של הבצק יש לשים לב אם הבצק יבש יש להוסיף בהדרגה עוד מים
מקסימום עוד חצי כוס
לאחר לישה של 12 דקות ( (לא פחות)
מכסים את הבצק בניילון ומגבת ומתפיחים כחצי שעה
2. מחלקים ל6 כדורים מרדדים כל כדור למלבן דק מורחים על כל מלבן ממרח שוקולד
נוטלה או ממרח השחר
3. מגלגלים לרולדה חותכים לפרוסות
4. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהחלק של הבצק כלפי מעלה
5. מורחים בביצה טרופה מתפיחים עוד 10 דקות
6. אופים כ 20 דקות או עד להזהבה