קראנץ שוקולד נעמה קדוש
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
4 כפות סוכר
3/4 כוס שמן חד פעמי חם
1 כפית תמצית וניל או 1 סוכר וניל
2 עד 2.5 כוסות מים
קורט מלח
ללוש הכל 2 דקות מלבד המלח לאחר 2 דקות יש להוסיף את המלח ללוש עוד 15 דקות עד לקבלת בצק אלסטי שלא נקרע ..
את המים יש להוסיף בהדרגה שלא יהיה יבש מידיי
לכסות את הקערה בניילון ומגבת להתפיח במשך 30 דקות או עד להכפלת הנפח
אני ממליצה להתפיח במקרר 3 שעות
לפחות מומלץ לילה
מקבלים תוצאות הרבה יותר טובות
ממרח שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
4 כפות קקאו
4 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1/3 כוס שמן
2 כפות גדושות ממרח שוקולד בטעם אגוזי לוז
אופן ההכנה:
1.להוריד את הבצק למשטח עבודה משומן מעט
2.לחלק ל 5-6 כדורים לרדד למלבן
3.למרוח שכבה נדיבה של ממרח שוקולד וליצור צמות או שושנים
4. בקערה שמים את כל מצרכי המלית שוקולד מכניסים למיקרוגל ל דקה מוציאים מערבבים עד להמסה מלאה ומקבלים ממרח שוקולד מקררים ורק אחר כך מורחים על הבצק
למרוח ביצה טרופה מעל ..
לאפות בטורבו 180 מעלות .. עד להשחמה מלאה
בתאבון נעמה קדוש
מילוי : ממרח שוקולד מוכן
מלית שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
חצי שמנת מתוקה להמיס יחד דקה במיקרוגל להוסיף
1כף אינסטנט פודינג וניל
1 כף קקאו
3 כפות שוקולית
2 כפות אבקת סוכר
לערבב יחד ולהשאיר בצד ל 15 דקות
למרוח על הבצק המרודד .