בורקס מבצק ביתי




1 קילו קמח

3 כוסות מי ברז 

2 כפות שמן זית 

רבע כף מלח 

חצי כוס שמן - למנוחת הבצק 12- 24 שעות במקרר מכוסה .

ללוש היטיב את הבצק, לחלק ל 16 כדורים להניח בקערה עם  חצי כוס שמן 

לפתוח כל עלה לריבוע גדול להניח מלית בקצה ולגלגל..

ליצור שבלול , למרוח בשמן  ולאפות 180 מעלות עד להשחמה מלאה.

בורקס טורקי נעמה קדוש 

מילוי גבינה:


300 גר גבינה בולגרית רכה

300 גרם גבינה בולגרית קשה 

1 קוטג'- אופציה .. לא חובה 

לערבב יחד 


מילוי תפו"א 


פירה מבושל  תיבול מלח , כורכום ..


אפשרות לתוספת :

1 בצל 

סלסלת פטריות 

לטגן את הבצל עד להזהבה ולהוסיף פטריות טריות 

לטגן יחד להוסיף מלח, כורכום 

להוסיף לפירה יוצא מדהים