ירקות בתנור מנה חגיגית
2 בטטות
4 תפוחי אדמה
2 גזרים
6 בצאלים קטנים
2 ראשי שום שלמים חתוכים לחצי
2 רק ארטישוק ירושלמי
2 ראש סלרי
את כל הירקות חותכים לרבעים לאורך.
רוטב :
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
צרור עלי נענע
6 עלי בזיליקום
3 שיני שום כתוש
רבע כוס שמן זית
מלח גס לפי הטעם
חצי פלפל חריף נקי מגרעינים( לא חובה)
לטחון הכל במעבד מזון
למרוח את כל הירקות להניח מעל הירקות פטריות שלמות 3 עלי רוזמרין.
לכסות לאפות 50 דקות או עד להתרככות הירקות והשחמה.
בחום 180 מעלות טורבו
בתאבון נעמה קדוש