עוגת שוקולד עננים

עוגת שוקולד עננים נעמה קדוש 


6 ביצים בגודל L

1 כוס סוכר 

4 כפות קקאו ( או 1 כף קראו ו3 כפות שוקולית )

3/4 כוס שמן 

1 כוס יין מתוק ( תירוש)

1 וחצי כוסות קמח מנופה 

1 שקית אבקת אפיה 

2 סוכר וניל 


אופן ההכנה:


1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים 

2. בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב 

3. בקערה נפרדת מערבבים עם מטרפה ידנית את החלמונים עם רבע כוס סוכר 

2 דקות ומוסיפים את הסוכר וניל 

את 3/4 כוס שמן, 1 כוס יין תירוש מערבבים 

4. מוסיפים את הקמח והאבקת אפיה מערבבים מעט רק עד לקבלת עיסה אחידה 

5. מוסיפים את קצף החלבונים למסת השוקולד ובתנועות עטיפה מטמיעים את הקצף לשוקולד 

6.מעבירים לתבנית מרובעת או ל3 אינגליש קייק 

7. אופים בחום 170 מעלות כ 45 דקות 

חשוב לבדוק עם קיסם את מרכז העוגה ורק כשהקיסר יוצא עם פירורים לחים העוגה מוכנה 


בתאבון