עוגת שוקולד עסיסית כשרה לפסח

עוגת שוקולד עסיסית ללא גלוטן כשרה לפסח !! נעמה קדוש


200 גרם שוקולד מריר 

3/4 שמן( אפשר גם 1/2 כוס שמן) 

3/4 כוס סוכר 

120 מל שמנת מתוקה פרווה 

5 ביצים 

2 כפות קקאו 

2 כוסות קמח שקדים / שקדים טחונים דק 

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור 

1 שקית אבקת אפיה 

1 כוס מים 

אופן ההכנה:

1. בקערה שמים 200 גרם השוקולד ו3/4 כוס שמן מכניסים למיקרוגל לדקה מוציאים מערבבים עד לקבלת שוקולד מומס, גאנש

2. לתוך בגאנש מוסיפים סוכר ומערבבים 

3. מוסיפים 120 מל שמנת להקצפה ומערבבים 

4. מוסיפים 5 ביצים ומערבבים עד להטמעת הביצים בתערובת 

5. מוסיפים קקאו, קמח שקדים, קמח תפוחי אדמה או קורנפלור ואבקת אפיה 

מערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה 

6. מוסיפים את המים ודוב מערבבים 

7. מעבירים לתבנית מרובעת משומנת או חד פעמית עם נייר אפיה ואופים בחום 170 מעלות כ 40 דקות לאחר מכן בודקים בעזרת קיסם אם הוא יוצא עם שוקולד עליו זה סימן שצריך לאפות עוד 10 דקות ושוב לבדוק עד שקיסם יוצא עם פירורים על הקיסם 


אופציה ל גאנש שוקולד :

120 מל שמנת מתוקה פרווה 

200 גרם שוקולד מריר 

ממיסים יחד במיקרוגל כדקה מערבבים ושופכים על העוגה

בתאבון