עוגת שוקולד ענקית -נעמה קדוש
כוס = 180 מ״ל
7 ביצים בגודל L
1 וחצי כוסות סוכר
4 כפות קקאו גדושות
1/2 כוס יין תירוש
1 כוס מי ברז
3/4 כוס שמן
1 וחצי כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
1. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים
2. חלבונים מקציפים במקרר עם 1 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב
3. בקערה נפרדת מערבבים את שאר החומרים
קודם טורפים בעזרת מטרפה ידנית חלמונים עם סוכר ומוסיפים שמן ומים ומערבבים מוסיפים קקאו,שוקולית,קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים
4. את הקצף מוסיפים לתערובת השוקולד בתנועות קיפול על מנת שהקצף לא יישבר
5. מעבירים לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפיה
6. אופים כ 40 דקות בחום 170 מעלות
רוטב שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
200 מל שמנת צמחית להקצפה
שוברים את השוקולד לקוביות שמים בקערה עם השמנת ומכניסים למיקרוגל לדקה מערבבים ושופכים על העוגה
בתאבון