רוגעלך פרווה

בצק שמרים נעמה קדוש

1 קג קמח 

2 כפות שמרים יבשים

8 כפות סוכר 

2 סוכר וניל או כפית תמצית וניל 

3/4 כוס שמן 

3 ביצים 

2 וחצי כוסות מי ברז 


שוקולד פרווה ; 

200 גרם שוקולד מריר 

4 כפות קקאו

2 כפות שוקולית 

1/3 כוס שמן 

4 כפות אבקת סוכר 

2 כפות אינסטנט פודינג וניל 


סירופ סוכר 

1 כוס סוכר 

1/2 כוס מים 

2 סוכר וניל 

קליפת לימון

וסחיטה של מעט לימון טרי


אופן ההכנה:

1. לשים במיקסר את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק נעים ואך לא נקרע מכסים בניילון מכניסים למקרר ללילה 

2. ⁠את כל מרכיבי הרוטב שוקולד מערבבים יחד בקערה פרט לאינסטנט 

3. ⁠מכניסים למיקרוגל לדקה מוציאים מערבבים יד להמסה ומוסיפים אינסטנט פודינג וניל ושוב מערבבים מקררים מעט במקרר 

4. ⁠לאחר לילה מוציאים את הבצק מחלקים ל4 כל חלק מרדדים למלבן ארוך מורחים חלק מהמלית מקבלים ל2 ושוב מרדדים ודוב מורחים שוקולד או שוקולד נוטלה אם רוצים חלבי 

5. ⁠חותכים למשולשים ומגלגלים לקוראסון 

6. ⁠מניחים התבנית מתפיחים ומורחים ביצה 

7. ⁠אים בחום 180 מעלות טורבו עד להזהבה

8. ⁠בסיר שמים את כל מרכיבי בסירופ מרתיחים רק עד שהסוכר נמס ומורחים על הקרואסונים כשהם חמים